Clannad ~ After Story ~

Mégegy anime kilőve...^^ Befejeztem a Clannad ~ After Story-t is. Hát ez nem volt semmi... Akkor nézzük szépen sorjában:



Ez a második évad azoknak nem mond sokat, akik nem látták az elsőt, úgyhogy aki ezt meg szeretné nézni, az a legelejéről kezdje (természetesen csak az, aki ezt nem tette meg x] ) Tehát a történet:
Az iskolának vége, eljött a ballagás és az érettségi. De sajnos nem mindenki számára. Nagisának megint évet kell ismételnie betegsége miatt. Tomoya ezen ugyan teljesen kiakad, viszont szeretett barátnője lelket önt belé. Immáron Nagisa számára is eljött az érettségi, igaz kicsit másképp. ;) A suli befejeztével Tomoya és Nagisa összeházasodnak, majd idővel Nagisa teherbe esik. Itt kezdődnek az igazán nehéz idők. Mint megtudtuk, Nagisának nagyon gyenge a szervezete, szinte minden télen megbetegedett. Terhessége alatt sem történt ez másképp. Nagisa megbeszélte Tomoyával és a szüleivel, hogy otthon fog szülni, és Tomoya lesz az első, aki megfüdetheti a kicsit, akit Ushio-nak fognak hívni, akár kisfiú lesz, akár kislány. Sanae-nak (Nagisa anyja) volt egy szülésznő ismerőse (micsoda véletlen), aki a fiatal pár segítségére tudott lenni, azon a bizonyos, kritikus napon is. Természetesen a kismama gyatra egészségi állapota miatt fennállt a kockázat a szülésnél: mégha a baba makkegészséges is lesz, az édesanyánál a legrosszabb is bekövetkezhet.
Csodálatos kislány született, az édesapja fürdethette először....
 

Az imént csak a történet 'fő' vonalát mondtam el, most következzen egy kis - úgymond - kiegészítés:
Az After Story-ban megismerhetjük - ha jól emlékszem - az összes 'maradék' fontosabb szereplő múltját. Az olyanokéit is, akiknek annyira nem volt kiemelkedő szerepük az 1. évadban. Pl. a fiúkollégium 'anyjáét', Misae-sanét vagy a társalgó szoba (a suliban oda járnak tanácsot, segítséget kérni a diákok) "tulajdonosáét", Yukine-ét, de az egyik főszereplőét is, Sunohara és kishúga múltját is felfedezetjük. Nagyon érdekes, és váratlan fordulatokkal teli az összes. Drámai és megható, ugyanakkor poénokkal, viccekkel telített.
 

Az 1. évad leírásában nem is említettem a másik világot, melyben a történések párhuzamosan zajlanak. Az a világ, melynek már vége van, az apoklaiptikus világ, melyben egyedül él egy lány, és ahol misztikus fénygömbök szállnak fel az égbe. A lány hulladékból összeeszkábál magának egy barátot, akibe életet öntött a szívével, és megtanította mozogni, járni. Beszélni ugyan nem tudott, de a lány mindig tudta mire gondol, a kis bábu. Ahogyan néha látjuk ennek a világnak a történéseit is, nem értjük mi köze van a 'fő' sztorihoz, max találgatni tudunk. (tisztelet a kivételnek, lehet h csak én voltam ilyen sülthal...) Tehát a lány és a bábu elkezdenek építeni szintén hulladékból egy repülőjárgányt, mellyel terveik szerint elahgyák ezt hideg, szomorú világot, és elutaznak egy melegebb, vidámabb világba. Sikerül ezt megvalósítaniuk? Mi köze van Tomoyáék világának ehhez a rideg, apokaliptikus világnak?

A történet végén, mikor elvileg minden kiderül, számomra kicsit összegubancolódtak a dolgok. Kell egy kis idő, míg kibogózom. Persze értem h mi történt, és mi a lényeg, csak a részleteket kell átgondolnom. Az utolsó 3 rész történéseit csupán. Phű... ˘-˘'

Am az uccsó előtti rész vicces, mert az egy évvel azelőtti életet mutatja be, mikor elkezdődött az egész sztori, tehát Tomoya Nagisával beszélgetett a meredek domb alján. Szórakoztató volt látni, milyen volt azelőtt, mielőtt megismerték volna egymást. Hányszor elmentek egymás mellett szó vagy pillantás nélkül. Mondjuk Nagisa szüleiben nem kellett csalódnom. x) Nahmeg sokkal "közvetlenebb" viszonyban volt a két semmirekellő fiúka Fujibayashi Kyou-val, a harciasabb ikerlánnyal...többször volt Sunohara fején ragtapasz xD.

A grafikája nem változott az első évadhoz képest, nekem az opening és az ending nem nagyon jött be. Az tudott kicsit kiakasztani, hogy egy végtelenül búbánatos, szemnedvesítő, drámai epizódvégződés után hirtelen elkezd ugrálni egy kék szoknyás lábpár, egy életvidám muzsikára.. -.-" Az ending nemigen illett az anime hangulatához...Jah erről jut eszembe: barátnőmmel megbeszéltük, hogy tulajdonképpen azért van az ending, hogy ki tudd bőgni magad a következő részig. xD :DD A Clannad esetében ez teljesen jogos lenne x)!

Tehát akkor szóval nah összefoglalva: magávalragadó, drámai, reménytelenül romantikus, megható, humoros, elgondolkodtató, érdekfeszítő, kedves kis anime volt. =] Ajánlom az ilyet kedvelő egyéniségeknek (na neee!) !!

Kövi lesz valszeg a Shana 2. évada. Áhh már alig várom ^^!
Remélem felkeltette az érdeklődést a Clannad iránt ez a két ismi O.o ! Ez erősen az ilyen műfaj kedvelőinek ajánlott....!

Nah akkor csodás napot! =D
  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS

1 Response to "Clannad ~ After Story ~"

  1. Névtelen Says:
    2010. szeptember 5. 20:30

    Szia. (:
    Tudom, hogy hülye kérdés lesz. de te már rájöttél az utolsó 3 részre? vagyishogy . hát én nagyon nem értem. :D hogy milett amikor a másik világ megszűnt.. ááá.. egyhuzamba néztem meg az after story-t.. és nem érteeeeeeeeeem><

Megjegyzés küldése

Copyright 2009 Everything about Japan
Free WordPress Themes designed by EZwpthemes
Converted by Theme Craft
Powered by Blogger Templates